Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Tereshchenko M$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3
1.

Tereshchenko M. 
Rehabilitation audit: what coal mines are to be invested during the economic recession? [Електронний ресурс] / M. Tereshchenko // Економічний часопис-ХХІ. - 2014. - № 3-4(1). - С. 104-106. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ecchado_2014_3-4(1)__28
Попередній перегляд:   Завантажити - 115.98 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Matvienko S. 
Determination of composition based on thermal conductivity by thermistor direct heating method [Електронний ресурс] / S. Matvienko, V. Shevchenko, M. Tereshchenko, A. Kravchenko, R. Ivanenko // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2020. - № 1(5). - С. 19-29. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2020_1(5)__4
Досліджено теплофізичні властивості різноманітних речовин і сумішей неруйнівним методом. Запропоновано визначити величину теплопровідності речовин і сумішей методом прямого підігріву термістора. Створено пристрій для вимірювання теплопровідності різноманітних речовин і сумішей, принцип дії якого базується на вимірюванні температури розігріву термістора в досліджуваній речовині. У цьому випадку враховується нелінійний характер отриманої залежності розігріву термістора. На підставі проведених досліджень показано можливість визначення складу суміші за її коефіцієнтом теплопровідності. Надано результати експериментальних досліджень з еталонними рідинами, розчинами цукру, гліцерину та спирту у воді. Надано результати вимірювань теплофізичних властивостей (ТФВ) біологічних речовин (кров і плазма крові людини, білок і жовток курячого яйця та інші), деяких овочів за допомогою методу прямого підігріву термістора в діапазоні температур від +25 до +40 <^>oC. Обгрунтовано, що під час досліджень ТФВ речовин методом прямого підігріву термістора можна визначити склад сумішей за їх теплопровідністю, але у цьому випадку необхідно враховувати індивідуальні властивості досліджуваних рідин. Надано рекомендації щодо проведення дослідження ТФВ речовин і визначення за їх теплопровідністю складу сумішей із врахуванням індивідуальних властивостей досліджуваних речовин. Використання запропонованого методу прямого підігріву термістора для визначення складу суміші розчинів, біологічних матеріалів і харчових продуктів надає можливість аналізувати склад наноречовин, отримувати достовірні дані про ступінь алергічної реакції. А у випадку визначення складу харчових продуктів - враховувати отримані дані під час розробки холодильного обладнання та продовженні строку зберігання продуктів зі збереженням їх корисних властивостей.
Попередній перегляд:   Завантажити - 988.453 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
3.

Tereshchenko M. 
Conducting an audit using system modeling tools in the development of deposits of flux raw materials [Електронний ресурс] / M. Tereshchenko // Технологический аудит и резервы производства. - 2020. - № 4(4). - С. 4-8. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tatrv_2020_4(4)__3
Попередній перегляд:   Завантажити - 110.479 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського